Arkistot kuukauden mukaan: marraskuu 2017

Tuettuja lomia maatalousyrittäjille ja heidän perheille

Maatalousyrittäjille ja heidän perheilleen suunnatut tuetut lomat vuodelle 2018 ovat haettavissa Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon kautta. Lomia löytyy hyvinvointi- ja voimavaralomista aina perhelomiin sekä lomapaikkoja kylpylästä hiihtokeskukseen.

Tuetut lomat ovat edullisia. Lomista maksetaan omavastuuosuus, joka on aikuisilta 20 €/hlö. Alle 17-vuotiailta ei peritä lainkaan omavastuuosuutta. Matkakustannukset on maksettava itse. Lomat ovat täysihoitolomia sisältäen ruokailut, majoituksen ja lomaohjelman. Hyvin perusteltu hakemus pitää jättää viimeistään 3 kuukautta ennen aiottua lomaa.

Lisätietoja maatalousyrittäjille suunnatuista lomista ja hakemuslomakkeet

Myös muut Maaseudun terveys- ja Lomahuollon lomat ovat haettavissa

Myötätuulta Tuottajalle -hanke

Myötätuulta Tuottajalle -hanke on hyvässä vauhdissa keski-Pohjanmaalla. Hankkeen tavoitteena on maatalousyrittäjien hyvinvoinnin edistäminen. Hanke toimii ensiapuna yrittäjien jaksamiseen, hyvinvointiin, talouteen yms. liittyvissä vaikeuksissa. Hanketyöntekijän kanssa voi luottamuksellisesti keskustella ja pohtia yhdessä mitä tilanteelle voidaan tehdä. Hanketyöntekijän apu on maksutonta.

Vaikeuksiin joutunut viljelijä voi hakea hankkeen kautta myös Melan enintään 500 euron suuruista ostopalvelusitoumusta. Ostopalvelusitoumusta voi käyttää asiantuntijapalveluihin uupumisen ja masennuksen hoitamiseksi tai taloudellisen tai juridisen asiantuntija-avun hankkimiseksi. Lue lisää ostopalvelusitoumuksesta.

Kaikki yhteydenotot, keskustelut ja tapaamiset ovat ehdottoman luottamuksellisia.

Hanke toimii MTK-Keski-Pohjanmaan alueella ja kestää kesäkuuhun 2019 asti. Hankepäällikkönä toimii Suvi Lempiälä p. 040 9209 863 suvi.lempiala(at)mtk.fi. Lisätietoa hankkeesta.

Olkaa yhteydessä!

Peltomaan laatutesti

Peltomaan laatutestin voi palauttaa nyt Vipu-palvelussa. Kaikkien viljelijöiden, jotka ovat sitoutuneet ympäristökorvaukseen tulee tehdä ja palauttaa peltomaan laatutesti viimeistään 30.4.2018.

Peltomaan laatutestissä itsearvioidaan lohkojen kuntoa; perusparannustoimia, viljelytoimia, maan ominaisuuksia sekä kasvustoa ja maaperäeliöstöä. Peltomaan laatutesti tulee tehdään kaikista yli 0,5 hehtaarin peruslohkoista, jotka on ilmoitettu viimeisimmässä tukihakemuksessa.

Peltomaan laatutestin voi tehdä myös paperilomakkeella 480.

Tukia maksuun

Ympäristökorvauksen ensimmäisen erä (85%) maksetaan 16.11. lähtien.
Samaan aikaan maksetaan myös ympäristösopimusten 1. erä (85%). Alkuperäiskasvien ylläpitosopimukset sekä aiempien ohjelmakausien erityistuet maksetaan kokonaan (100%).

Eläinten hyvinvointikorvauksen ennakko (n.50%) maksetaan 23.11. lähtien.

Luonnonhaittakorvauksen loppuerä (n.15%) maksetaan poikkeuksellisesti jo marraskuussa. Maksu alkaa 23.11.

Kansalliset hehtaarituet maksetaan myös aiempaa aikaisemmin. Maksussa ovat yleinen hehtaarituki, pohjoinen hehtaarituki ja nuoren viljelijän tuki. Maksu näilläkin alkaa 23.11.

Tukien tavoitteellinen maksuaikataulu syksyllä 2017

Tukien tavoitteellinen maksuaikataulu keväällä 2018