Arkistot kuukauden mukaan: joulukuu 2017

Varautumiskoulutusta viljelijöille

Maanviljelijöille suunnattu varautumiskoulutus järjestetään torstaina 18.1.2018 Keski-Pohjanmaan kansanopiston Kälviän toimipaikassa, Opistontie 1. Tilaisuudessa käsitellään maatilojen varautumista erilaisiin vastoinkäymisiin (esim. sähkökatkokset, tulipalo, vaikeat eläintaudit). Luennoitsijat ovat mm. pelastuslaitokselta, poliisista, aluehallintovirastosta ja MTK:sta.

Tilaisuus on maksuton ja sen järjestää Maanpuolustus ry yhteistyössä ELY-keskuksen ja tuottajaorganisaatioiden kanssa.

Lisätietoa kolutuksesta sekä ilmoittautumisohjeet

Hyvää Joulua!

Maaseutuyksikkö KaseKa toivottaa asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen Hyvää ja Rauhallista Joulua sekä menestystä vuodelle 2018!

Palvelemme joulun aikana seuraavasti:
Halsua, Lestijärvi, Perho ja Veteli ovat kiinni joulun välipäivät.
Palvelua on saatavilla Kannuksessa, Kaustisella ja Toholammilla.

Toimipisteiden yhteystiedot

Eläinten hyvinvointikorvaus 2018

Vuoden 2018 eläinten hyvinvointikorvaus on haettavissa 8. – 31.1.2018.

Eläinten hyvinvointikorvausta voi hakea naudoille, sioille, lampaille ja vuohille sekä siipikarjalle. Tuenhakija valitsee haluamansa toimenpiteet eläinlajeittain ja sitoutuu niihin koko vuodeksi. Sitoumusehdot ovat pääosin samat kuin vuonna 2017.

Sika- ja siipikarjatilojen on lisäksi arvioitava hakemukselle vuoden 2018 keskimääräinen eläinmäärä. Eläinmäärät kannattaa arvioida huolella, sillä korvausta maksetaan korkeintaan hakemuksella ilmoitetulle eläinmäärälle.

Eläinten hyvinvointikorvauksen sitoumusehdot 1.1. – 31.12.2018

Tukia maksuun joulukuussa

Perus- ja viherryttämistuen, nuoren viljelijän EU-tuen sekä peltokasvipalkkion 1.erän maksaminen aloitetaan 14.12.2017. Ensimmäisessä erässä maksetaan noin 95% tukien arvioiduista kokonaismääristä. Tukien loppuosat maksetaan kesäkuussa 2018.

EU:n nautaeläinpalkkion 1. erän maksaminen aloitetaan 18.12.2017. EU-nautapalkkiota maksetaan sonneista, häristä, emolehmistä, emolehmähiehoista sekä AB-alueella lypsylehmistä ja saaristohiehoista. 1.erässä EU:n nautapalkkioista maksetaan 1.1. – 15.9. kertyneen eläinmäärän mukaan. Palkkioiden loppuosat tulevat maksuun kesäkuussa 2018, jolloin maksettava summa määräytyy 16.9.–31.12. kertyneen eläinmäärän mukaan.

Mavin tiedote tukimaksuista