Arkistot kuukauden mukaan: huhtikuu 2018

Peltomaan laatutesti

Oletko jo tehnyt ja palauttanut peltomaan laatutestin?

Kaikkien tuenhakijoiden, jotka ovat sitoutuneet ympäristökorvaukseen vuonna 2015 tulee tehdä ja palauttaa peltomaan laatutesti viimeistään 30.4.2018. Laatutesti tekeminen onnistuu hyvin Vipu-palvelussa.

Peltomaan laatutestissä arvioidaan lohkojen kuntoa; perusparannustoimia, viljelytoimia, maan ominaisuuksia sekä kasvustoa ja maaperäeliöstöä. Laatutesti tulee tehdään kaikista yli 0,5 hehtaarin peruslohkoista, jotka on ilmoitettu viimeisimmässä tukihakemuksessa.

Peltomaan laatutestin voi tehdä myös paperilomakkeella 480.

Päätukihaku on alkanut

Vuoden 2018 päätukihaku on avautunut Vipu-palvelussa. Päätukihaku kestää 15.6. asti.

Aloita tukihakemuksen teko peruslohkomuutoksista. Peruslohkomuutos-osiossa voit tehdä peruslohkojen jakoja, yhdistämisiä ja perustaa uusia lohkoja. Nämä muutokset voit myös lähettää samantien kuntaan käsiteltäväksi. Peruslohkoille tehtävät rajakorjaukset lähtevät kuntaan vasta, kun lähetät koko päätukihakemuksen.

Vipu-palvelun ohjevideot

Vipu-palvelun käyttöohjeet

Tuet voi hakea myös paperilomakkeilla. Tarvittavat lomakkeet saat Mavin sivuilta tai maaseututoimistosta.

Tukia maksuun

Vuoden 2017 kansallisten kotieläintukien loppuosien maksaminen aloitetaan 26.4.2018. Maksussa ovat: pohjoinen kotieläintuki, sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irroitettu tuki sekä uuhien ja kuttujen pohjoinen kotieläintuki.

Samassa yhteydessä maksetaan ennakko vuoden 2018 kansallisista kotieläintuista niille tiloille, jotka ovat ennakkoa hakeneet. Ennakko on 75% haetun tuen määrästä. Ennakkoa maksetaan pohjoisesta kotieläintuesta, sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irroitetusta tuesta sekä uuhien ja kuttujen pohjoisesta kotieläintuesta.

Webinaari 15.5.2018 kevään tukihausta

Ajantasalla hanke järjestää Webinaarin eli verkkoseminaarin tiistaina 15.5.2018 klo 13:00 – 14:30

Webinaarissa käydään läpi kevään 2018 tukihakua sekä siihen liittyviä huomioita ja muistettavia asioita. Keskustelemassa ja kysymyksiin vastaamassa ovat ylitarkastaja Päivi Hiltunen Pohjanmaan ELY-keskuksesta sekä maaseutuasiamies Pekka Nikula Ylivieskasta.

Lisätietoa ja tarkemmat ohjeet osallistumisesta ovat Ajantasalla hankkeen sivuilla

Tervetuloa kuulolle!