Arkistot kuukauden mukaan: joulukuu 2018

Eläintukiin korotuksia vuodelle 2018

Kansallisten eläintukien tukitasoja on korotettu vuodelle 2018 kuivuuden ja huonon kannattavuuden takia. Tilat, jotka ovat hakeneet keväällä ennakkoa kansallisista kotieläintuista, saavat ennakon lisämaksua joulukuussa. Korotetut ennakot maksetaan 13.12.18 alkaen. Tuen loppuosa ja koko tuki niille, jotka eivät hakeneet ennakkoa, maksettaneen huhtikuussa 2019.

Korotukset ovat C2-alueella seuraavat:
Emolehmät 11 €/ey
Sonnit yli 6 kk 10 €/ey
Uuhet 11 €/ey
Kutut 16 €/ey
Teurashiehot 11 €/ey
Sika- ja siipikarja 12 €/ey

Korotus tulee myös maidon tuotantotukeen marraskuun tuotannolle. Tukitaso on marraskuussa 10,4 senttiä/ litra (muuten 8,0 senttiä/ litra). Korotus maksetaan marraskuun tuotantotuen maksun yhteydessä.

Lisätietoa MMM:n tiedotteessa

 

EU:n nautapalkkion korotus

EU-nautaeläinpalkkioiden ensimmäinen erä maksetaan poikkeuksellisen korkeana. Maksussa ovat 1.1. – 15.9. välisenä aikana olleet palkkiokelposet eläimet, joille tuki maksetaan noin 85%:sti (normaalisti 70%). Tuki maksetaan joulukuun puolen välin jälkeen.

C-tukialueella sonnin tukitaso on nyt 195 €/eläin ja emolehmällä/ emolehmähieholla 202 €/eläin. Lopulliset tukitasot tarkentuvat ensi keväänä toisessa maksuerässä, kun tiedetään lopullisten tukikelpoisten eläinten määrä.

Lisätietoa MMM:n tiedotteessa

Joulukuun tukimaksuja

Joulukuussa maksussa ovat perus- ja viherryttämistuki, nuoren viljelijän EU-tuki sekä  peltokasvipalkkio. Näiden tukien maksaminen alkaa 13.12.

Joulukuussa maksetaan myös EU-eläinpalkkioita, mutta näiden maksuaikataulu on vielä tarkentumatta.