Kansallisten kotieläintukien haku 2019

Kansallisten kotieläintukien ennakko on haettavissa 25.3.2019 asti. Ennakkoa voi hakea Vipu-palvelussa tai lomakkeella 139.

C2-alueella ennakkoa voi hakea emolehmistä, sonneista, häristä, kutuista, uuhista, teurashiehoista sekä sioista ja siipikarjasta. Ennakko on 75% myönnettävästä tuesta ja se maksetaan arviolta huhtikuussa. Lopullinen tuki maksetaan keväällä 2020. Jos et hae ennakkoa, tuki maksetaan kokonaisuudessaan keväällä 2020.

Huom! Sika- ja siipikarjatalouden tuki haetaan kokonaisuudessaan 25.3.2019 mennessä. Sitä ei voi enää hakea päätukihaun yhteydessä keväällä.

Kotieläintukien osallistumisilmoitus tulee myös olla voimassa. Jos et ole jättänyt osallistumisilmoitusta 2015 – 2018, palauta se ennakkoa hakiessa tai viimeistään 17.6.2019. Osallistumisilmoituksen voi jättää Vipu-palvelussa tai lomakkeella 184. Osallistumisilmoituksen voimassaolon voi tarkistaa Vipu-palvelussa kohdasta Kotieläintuotanto ja maito tai maataloustoimistosta.

Hakuopas – Pohjoinen kotieläintuki

Hakuopas – Sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotettu tuki