Viljelijätuet kannattaa hakea verkossa

Ruokavirasto kannustaa viljelijöitä asioimaan maataloustukiasioissa verkkoasiointipalvelu Vipussa. Kansallisten kotieläintukien ja sokerijuurikkaan kuljetustuen haut päättyvät 27.3.2020. Viljelijöiden kannattaa lähettää hakemukset hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä, sillä verkkoyhteydet ovat kuormittuneet koronavirusepidemian aikana suuren käyttäjämäärän takia.

Asiointia kuntien maaseututoimistoilla on syytä välttää. Yhteyden saa parhaiten soittamalla tai sähköpostitse. Mahdollisista tapaamisista  kannattaa sopia etukäteen.

Viljelijöistä noin 94 prosenttia hakee tuet verkossa, mutta tukia voi tarvittaessa hakea myös paperilomakkeilla. Hakulomakkeen voi lähettää kuntaan sähköpostin liitteenä tai kirjepostina. Lomake kannattaa postittaa hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä.

Ruokavirasto.fi-sivustolle on koottu kysymyksiä ja vastauksia koronavirusepidemian vaikutuksista tukiin. Ruokavirasto seuraa epidemian tilannetta ja päivittää tietoja tarpeen mukaan.