Arkistot kuukauden mukaan: maaliskuu 2024

CAP-seminaarit Kälviällä 4.4.2024 ja Limingassa 5.4.2024

Kälviä:  to 4.4.2024 klo 9.30-14.30 (aloituskahvi klo 9 alkaen) – myös etäosallistuminen
Paikka: Keski-Pohjanmaan opisto, Opistontie 1, Kälviä

Liminka: pe 5.4.2024 klo 9.30-14.30 (aloituskahvi klo 9 alkaen)
Paikka: Hotelli-Ravintola Liminganlahti, Rantakurvi 6, Liminka

CAP-seminaareissa käydään läpi mm. uuden ohjelmakauden käynnistymistä ja odotettavissa olevia muutoksia, kevään tukihaussa huomioitavia asioita, sosiaalista ehdollisuutta, monitoroinnin ja valvonnan toteutusta ja neuvontakorvauksen hyödyntämismahdollisuuksia. Mukana on MTK:n, MMM:n, Ely-keskusten, kuntien ja ProAgrian asiantuntijoita.

Tarkempi ohjelma KÄLVIÄ  ja  LIMINKA

Ilmoittaudu TÄSTÄ LINKISTÄ 

Tarjoilujärjestelyjen vuoksi toivomme ilmoittautumisia reilua viikkoa ennen tilaisuuksia.  Ei osallistumismaksua, omakustanteinen lounas.

Tervetuloa! 

Miten toimin, kun saan selvityspyynnön?

Kasvipeitteisyyttä seurataan nyt satelliittien avulla. Satelliittiseurannan avulla tarkastellaan, onko kasvipeite säilytetty lohkoilla ehtojen mukaisesti. Jos satelliitit eivät havaitse ehtojen mukaista kasvipeitteisyyttä, saat Vipu-mobiiliin satelliittiseurannan selvityspyynnön.

Ilmoitus selvityspyynnöstä lähetetään tekstiviestillä maatilan ensisijaiselle viljelijälle. Selvityspyynnöt näkyvät Vipu-mobiilin Tehtävät-osiossa.

Jos olet säilyttänyt kasvipeitteen ehtojen mukaisesti, voit vastata selvityspyyntöön valokuvalla suoraan Vipu-mobiilin kautta. Ota kuva ennen kuin muokkaat alaa. Kuvasta pitää näkyä kasvipeitteisyyslaji, joten ota kuva vasta sitten, kun lumi on pääosin sulanut. Lähetä vastaus selvityspyyntöön Vipu-mobiililla viimeistään 23.5.2024.

Muussa tapauksessa voit tehdä muutoksia syysilmoitukseesi Vipu-palvelussa. Jos olet muokannut alaa ennen määräpäivää (15.3., 15.4. tai 1.5.), korjaa syysilmoitustasi Vipu-palvelussa. Korjaa lohkon kasvipeitteisyystieto oikeaksi siten, että ilmoitus vastaa tilannetta pellolla. Tee muutos syysilmoitukseen mahdollisimman pian, mutta viimeistään 23.5.2024. Älä vastaa selvityspyyntöön.

Lisätietoa selvityspyyntöön vastaamisesta.
Tärppejä kevään satelliittiseurantaan, määräpäiviin ja Vipu-mobiiliin.

Ympäristösitoumuksen verkkokoulutus  avattu Vipu-palvelussa

Jos olet valinnut ympäristösitoumuksen ilmasto- ja ympäristökoulutus -toimenpiteen, nyt voit suorittaa verkkokoulutuksen.

Kirjaudu Vipu-palveluun. Mene Hae ja ilmoita -osioon. Klikkaa linkkiä Ympäristösitoumuksen ilmasto- ja ympäristökoulutus. Avautuvalta sivulta pääset siirtymään verkkokoulutukseen Priima-oppimisalustalle. Koulutus tulee suorittaa viimeistään 30.4.2024.

Lisää tietoa Ruokaviraston sivuilla.