Miten toimin, kun saan selvityspyynnön?

Kasvipeitteisyyttä seurataan nyt satelliittien avulla. Satelliittiseurannan avulla tarkastellaan, onko kasvipeite säilytetty lohkoilla ehtojen mukaisesti. Jos satelliitit eivät havaitse ehtojen mukaista kasvipeitteisyyttä, saat Vipu-mobiiliin satelliittiseurannan selvityspyynnön.

Ilmoitus selvityspyynnöstä lähetetään tekstiviestillä maatilan ensisijaiselle viljelijälle. Selvityspyynnöt näkyvät Vipu-mobiilin Tehtävät-osiossa.

Jos olet säilyttänyt kasvipeitteen ehtojen mukaisesti, voit vastata selvityspyyntöön valokuvalla suoraan Vipu-mobiilin kautta. Ota kuva ennen kuin muokkaat alaa. Kuvasta pitää näkyä kasvipeitteisyyslaji, joten ota kuva vasta sitten, kun lumi on pääosin sulanut. Lähetä vastaus selvityspyyntöön Vipu-mobiililla viimeistään 23.5.2024.

Muussa tapauksessa voit tehdä muutoksia syysilmoitukseesi Vipu-palvelussa. Jos olet muokannut alaa ennen määräpäivää (15.3., 15.4. tai 1.5.), korjaa syysilmoitustasi Vipu-palvelussa. Korjaa lohkon kasvipeitteisyystieto oikeaksi siten, että ilmoitus vastaa tilannetta pellolla. Tee muutos syysilmoitukseen mahdollisimman pian, mutta viimeistään 23.5.2024. Älä vastaa selvityspyyntöön.

Lisätietoa selvityspyyntöön vastaamisesta.
Tärppejä kevään satelliittiseurantaan, määräpäiviin ja Vipu-mobiiliin.