Arkistot kuukauden mukaan: maaliskuu 2022

Eläinten rekisteritiedot kuntoon viimeistään 30.3. – virheet tiedoissa estävät palkkion saamisen

Eläinten rekisteritietojen ajantasaisuus on erityisen tärkeää uusissa EU:n eläinpalkkioiden ehdoissa. Viitepäivä 31.3.2022 ratkaisee, mistä eläimistä voit saada tänä vuonna eläinpalkkion. Viitepäivä koskee seuraavia palkkioita:

  • lypsylehmäpalkkio
  • nautapalkkio
    • emolehmä- ja emolehmähiehopalkkio
    • saaristohiehopalkkio
  • uuhipalkkio
  • kuttupalkkio.

Eläinten tukikelpoisuus koko vuodelle määritetään viitepäivän mukaan.  Pidä huoli siitä, että tiedot ovat oikein eläinrekisterissä ennen viitepäivää eli viimeistään 30.3.2022.

Tutustu eläinpalkkioiden toimenpiteisiin hakuohjeesta (ruokavirasto.fi)

Maaseutuasiamiehen virka haettavana 8.4.2022 mennessä

Maaseutuasiamies työskentelee Lestijärven kunnan palveluksessa, Maaseutuyksikkö KaseKan maaseutupalveluissa. Tehtäviin sisältyvät Eu-tukien maksatus- ja hallintoviranomaistehtävät, tarkastus- ja valvontatehtävät, maaseutuelinkeinojen kehittäminen sekä viljelijöiden neuvonta ja koulutus. Toimialueena on Halsuan, Kaustisen, Lestijärven, Perhon, Toholammin ja Vetelin kunnat sekä Kannuksen kaupunki. Tehtävän pääasiallinen sijoituspaikka on Kannuksen kaupungintalo. Työskentely tarpeen mukaan on mahdollista myös muissa toimipaikoissa. Maatiloja toimialueella on noin 720.

Aiempi kokemus maaseutuelinkeinoviranomaistehtävistä ja maaseututoimiston toimistotehtävistä katsotaan eduksi. Lisäksi arvostamme oma-aloitteisuutta, tietotekniikan osaamista, hyviä vuorovaikutustaitoja ja paikallistuntemusta.
Viran kelpoisuusvaatimuksena on agrologin opistoasteen tutkinto tai ammattikorkeakoulututkinto.
Palkkaus ja muut ehdot määräytyvät KVTES:n mukaan.
Virkasuhteessa noudatetaan kuuden kuukauden (6 kk) koeaikaa.
Ajokortti ja oma auto ovat työssä välttämättömiä.

Hakemus ja CV tulee toimittaa sähköpostilla osoitteeseen jukka.hautamaki@kaseka.fi tai paperihakemuksena (kuoreen merkintä maaseutuasiamies) osoitteeseen Vetelin maataloustoimisto, Kivihyypäntie 1, 69700  VETELI. 8.4.2022 mennessä. Hakemuksia ei palauteta.

Valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Työ alkaa 1.5.2022 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja antaa Johtava maaseutuasiamies Jukka Hautamäki, puh. 050 579 0111, jukka.hautamaki@kaseka.fi

Nautarekisterin valtuudet kuntoon maaliskuun aikana

Nautarekisteri uudistuu huhtikuussa. Tee sitä ennen tarvittavat Suomi.fi-valtuutukset, jotta tieto kulkee jatkossa nautarekisterin ja esimerkiksi Nasevan tai Minun Maatilani -sovelluksen välillä. Tee valtuutus myös, jos tilasi kuuluu tuotostarkkailuun tai emolehmäseurantaan tai teurastamo tekee poistoilmoitukset puolestasi.

Tee Suomi.fi-valtuutukset henkilönä. Eläinrekistereissä tilatunnus on kytketty henkilötunnukseen, ei Y-tunnukseen.

Näin teet valtuutuksen