Kriisituet 2022: C-tukialueen ja luonnonhaittakorvauksen lisämaksut

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on kevään aikana aiheuttanut merkittäviä häiriöitä ja ongelmia maatalous- ja elintarvikemarkkinoille Suomessa, Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Maaliskuun lopulla Euroopan unioni päätti maatalousbudjettinsa kriisivarauksen jaosta jäsenmaille. Suomessa hallitus on päättänyt maatalouden huoltovarmuuspaketista.

Huoltovarmuuspakettiin kuuluvat vuoden 2022 kriisitukina Etelä-Suomen poikkeuksellinen mukautustuki sekä lisämaksut C-tukialueelle kasvihuonetuotannon tukeen, puutarhatuotteiden varastointitukeen ja sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotettuun tukeen. Lisäksi luonnonhaittakorvauksen tukitasoa korotetaan.

Sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotetun tuen lisämaksu ja kasvihuonetuotannon tuen lisämaksu maksetaan C-tukialueelle 18.8.2022 alkaen.

Maksun perusteena käytetään vuoden 2022 hakemuksissa olevia tietoja. Sinun ei tarvitse hakea lisämaksun saamiseksi tukea erikseen/uudelleen, vaan saat lisämaksun automaattisesti, jos olet hakenut näitä tukia vuonna 2022.

Lisää asiasta Ruokaviraston sivuilla.